Συχνές ερωτήσεις

 • Δεν μπορώ να κάνω ενεργοποίηση του ιδρυματικού λογαριασμού μου

Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Τμήματός σας και ζητήστε την έκδοση κωδικού για τον ιδρυματικό σας λογαριασμό. 

 • Δεν γνωρίζω τον κωδικό του λογαριασμού μου/ τον έχασα/ή με αυτόν που έχω δεν μπαίνω σε υπηρεσίες όπως mail, ακαδημαϊκή ταυτότητα, Εύδοξος, κλπ)
  • Φοιτητές Ιδρύματος:

Απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματός σας και ζητείστε επανέκδοση κωδικού.

  • Προσωπικό Ιδρύματος:

Επικοινωνήστε με την υπηρεσία υποστήριξης της Μονάδας Δικτύων και Επικοινωνιών του ΚΥΥΤΠΕ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

 • Πώς μπορώ να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης του ιδρυματικού μου λογαριασμού στην κεντρική υπηρεσία καταλόγου του Πανεπιστημίου Κρήτης;

Μεταβείτε στη σελίδα https://myaccount.uoc.gr και επιλέξετε «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης» αναλόγως της ιδιότητάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

 • Ποιό όνομα χρήστη να χρησιμοποιήσω  σε κεντρικές υπηρεσίες όπως  κεντρική υπηρεσία Email, κεντρική υπηρεσία VPN...) του ΠΚ , αλλά και άλλων υπηρεσιών όπως, Ακαδημαϊκή ταυτότητα, Εύδοξος, ΔΗΛΟΣ365 …)

Θα χρησιμοποιήσετε τον ιδρυματικό σας λογαριασμό. 

 • Δεν μπορώ να συνδεθώ με τα ιδρυματικά μου στοιχεία στο Microsoft Teams .

Πρώτα ενεργοποιήστε τον ιδρυματικό σας λογαριασμό στο delos365.grnet.gr σύμφωνα με τις οδηγίες https://ict.uoc.gr/images/1.gr_teams_odigos_energopoiisis_gia_oloys.pdf

Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδέεστε είτε μέσω πλοηγού από το delos365.grnet.gr είτε μέσω της εφαρμογής TEAMS από υπολογιστή.

 • Πώς μπορώ να συνδεθώ μέσω της κεντρικής υπηρεσίας εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN)

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ https://ict.uoc.gr/index.php/el/ypostiriksi/egxeiridia

 • Πώς διαχειρίζομαι το email μου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης;

Η πρόσβαση στην κεντρική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γίνεται από τη σελίδα https://mail.uoc.gr επιλέγοντας webmail ή/και μέσω εφαρμογών email-client.

Πληροφορίες και οδηγίες για το webmail και για εφαρμογές email-client μπορείτε να βρείτε εδώ https://ict.uoc.gr/index.php/el/ypostiriksi/egxeiridia

 • Έλαβα κάποιο email που αναφέρει ότι ο λογαριασμός μου θα κλείσει και μου ζητάει τα στοιχεία μου. Πρέπει να απαντήσω;

Όχι! Πρόκειται για προσπάθεια "αλίευσης" στοιχείων (phishing). Δεν θα σας ζητηθούν ποτέ τα στοιχεία του λογαριασμού σας με οποιονδήποτε τρόπο γενικά, και ειδικότερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.  Ακόμα, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνετε σε emails που σας παραπέμπουν σε σελίδες εκτός Πανεπιστημίου και σας ζητούν να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία εισόδου σας.